Error: Your upload path is not valid or does not exist: /home/psiholog/public_html/wp-content/uploads UPRAVLJANJEM EMOCIJA POKRENUTE SVOJU UNUTARNJU SNAGU - PSI SANO
PSIHOTERAPIJSKI, SAVJETOVALIŠNI I EDUKACIJSKI CENTAR

UPRAVLJANJEM EMOCIJA POKRENUTE SVOJU UNUTARNJU SNAGU

UPRAVLJANJEM EMOCIJA POKRENUTE SVOJU UNUTARNJU SNAGU

 

Možete li zamisliti život bez emocija? Neke od njih ponekad otežavaju naše svakodnevno funkcioniranje, a zbog nekih nam život izgleda poput bajke. Emocije mogu otežavati naše razumno funkcioniranje ili donošenje odluke, mogu nas navesti na izbjegavanje ili gubitak vjere u sebe, a mogu nas svojim pozitivnim nabojem učiniti poletnim i učinkovitim u svemu što radimo. Radi toga je izuzetno važno znati upravljati svojim emocijama.

Emocije nas pokreću na određenu aktivnost ili nas inhibiraju i čine pasivnim. Mogu nas natjerati na napad kao kod osjećaja ljutnje koji ima cilj natjerati svijet da se prilagodi nama; na izbjegavanje ili bježanje koje je tipično je za osjećaj straha; na pasivnost kada se zbog neizbježnosti i nepromjenjivosti ugrožavajuće situacije pojavljuje osjećaj tuge.

Emocije imaju svoju adaptivnu ulogu u prilagodbi osobe na okolinu. Pomoću njih pokušavamo uspostaviti ravnotežu između unutarnjeg svijeta i vanjskih zahtjeva. Kada se naš unutarnji doživljajni kapacitet ne može uskladiti s vanjskim zahtjevima emocije postaju neugodne.

 

Wingwave coaching jedina je znanstveno priznata coaching metoda koja podrazumijeva upravljanje emocijama, razvijanje emocionalne fleksibilnosti i potpunije korištenje svojih unutarnjih resursa.

 

Wingwave počiva na metafori koja kaže da zamah leptirovih krila može promijeniti vremenske prilike na drugom kraju zemlje. Isto tako mali impulsi koje proizvode brzi pokreti očiju mogu pobuditi snagu koja leži u emocijama koje su pokretači svega što radimo i doživljavamo.

Wingwave coaching emocija, tzv. „intervencija očima“ je svjesno izazivanje brzih pokreta očiju (desenzitizacija i reprocesiranje pokretima očiju), koje dovodi do suradnje moždanih hemisfera i kognitivnog i emocionalnog poboljšanja. Provodi se korištenjem specifične tehnike u kojoj terapeut pokretima prstiju navodi pogled klijenta izazivajući tako efekte kao u REM fazi spavanja. Nerazriješene neugodne emocije mogu „zapeti“ u živčanom sustavu. Wingwave pokreće prirodni tjelesni proces koji pomaže da „prebolimo situaciju“ ne samo kognitivno nego i emocionalno. Izvorna metoda preuzeta je iz EMDR terapije i proširena s Miostatskim testom koji nam pomaže u pronalaženju nesvjesnih kočnica i skrivenih okidača stresa.

Primjena ove metode coachinga emocija proširena je na sva područja života. Uspješno se koristi u vrhunskom sportu, poslovnom svijetu, među managerima i direktorima, za ublažavanje dnevnog stresa i općenito poboljšanje kvalitete života.

 

Wingwave intervencijama posebno se dobro rješavaju slijedeće teme:

  • Ublažavanje problema vezanih uz stres, ublažavanje tjelesnog stresa, problema u spavanju i sl.
  • Poboljšanje pozitivnih resursa koji su usmjereni na postignuća, npr. jačanje slike o sebi, postizanje sportskih rezultata, usklađivanje poslovnih i privatnih obaveza i sl. Primjenom coaching metode mogu se ublažiti blokade u razmišljanju i potaknuti veća kreativnost, poboljšati samopouzdanje i dovesti do pronalaženja dobrih rješenja
  • Stvaranje uvjerenja koja će nam pomoći da prebrodimo zahtjevne mentalne situacije i neugodne događaje poput pripreme za javi nastup ili natjecanje, napetost među članovima tima, strah od zubara, i sl.

 

Osjetite snagu „zamaha leptirovih krila“ i naučite upravljati svojim emocijama.

 

Za više informacija i upite pritisnite ovdje.